Geen motivatie om te werken? Dit is de oplossing!

Gepubliceerd op 21 juli 2022 om 13:59Geen motivatie? Geen probleem!

Als jij regelmatig geen motivatie kunt opbrengen om te werken kan een werkweek lang aanvoelen, en dat wil je natuurlijk voorkomen. Gelukkig is dit voor jou vanaf vandaag geen probleem meer, want wij gaan je vertellen over intrinsieke motivatie.

Intrinsieke motivatie

Als je geen intrinsieke motivatie hebt betekent dit dat je alleen gemotiveerd wordt door externe factoren. Dat noemen we extrinsieke motivatie. Dit zijn dingen zoals een beloning of een straf. Denk daarbij aan bijvoorbeeld salaris, of ontslag.

Door volledig intrinsiek gemotiveerd te zijn ben je in staat alles te bereiken wat je wilt. Hoog tijd dus om aan de intrinsieke motivatie te werken! Lees verder als je wilt weten hoe!Vind jouw 'Waarom?'

Gekke vraag? Wij vinden van niet. Het is namelijk de sleutel naar compleet intrinsiek gemotiveerd zijn. Wat is jouw waarom? Waarom ga je elke dag naar je werk? Waarom wil je dat salaris verdienen? Waarom heb je een promotie nodig?

Zorg ervoor dat jij weet waarom je doet wat je doet. Doe je het voor een luxe lifestyle? Doe je het voor je familie? Doe je het voor een gevoel van eigenwaarde? 

Pas jouw waarom toe

En dan is het tijd om jouw 'waarom?' te gebruiken wanneer je even geen motivatie hebt. Jouw 'waarom?' moet groter dan je excuses zijn. Dat wil zeggen dat jouw 'waarom?' moet winnen van jouw 'waarom niet'.

Op die manier kan je korte metten maken met al je excuses om geen zin te hebben in werk. Je bent daardoor je eigen motivatiebooster, en daarmee voorkom je dat jij zonder motivatie komt te zitten.

Geeft dit mij dan motivatie?

Niet zozeer voor de klusjes op werk waar je geen zin in hebt, want die klusjes gaan nergens naartoe. Maar in plaats van dat je salaris jouw drijfveer is, heb je nu een veel belangrijker doel voor jezelf gevonden.

Dus doe wat je moet doen, ook als je geen zin hebt, want aan de andere kant van die vervelende klusjes worden jouw doelen behaald!
Motivatie training of persoonlijk advies nodig?

Wil je meer weten over intrinsieke motivatie, een groep mensen motiveren, of hulp bij het vinden van jouw waarom? Neem dan een kijkje bij onze gratis online motivatie training, of neem contact met ons op voor persoonlijk advies. »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.