Voordelen van een fit leven

Gepubliceerd op 9 maart 2023 om 18:39

Je hoeft niet te geloven in wetenschappelijke studies om te weten dat je lekkerder in je vel zit wanneer je fit bent. Maar wat zijn nou echt de grootste voordelen waardoor mensen vaarwel zeggen tegen een ongezonde leefstijl?

Meer zelfvertrouwen door fit te kiezen

Als je keuzes maakt die in lijn vallen met een fit leven merk je al snel dat je hierdoor anders naar jezelf gaat kijken. We zorgen er hierdoor voor dat we iets hebben om trots op te zijn.

Diep van binnen weten we bijvoorbeeld allemaal dat we beter naar de fruitschaal kunnen grijpen dan naar de snoeppot. Ook weten we allemaal dat snoep gewoon op korte termijn veel meer voldoening geeft dan een stuk fruit.

Maar om juist dan te kiezen voor de fruitschaal geeft ons de bevestiging dat we de kracht hebben om te kiezen voor wat goed voor ons is, in plaats van toe te geven aan iets waar we zin in hebben maar waar onszelf ondertussen mee kapot maken.

En naast het feit dat je bewijst tegenover jezelf dat je de kracht in je hebt om een keuze te maken die goed voor je is, ga je op langere termijn hier ook nog eens de vruchten van plukken. Letterlijk!

Fit zijn maakt gelukkig

Ondanks dat er geen wetenschap nodig is om dit te onderbouwen, gaan we het tóch doen. Als voorbeeld pakken we lichaamsbeweging. Het is iedereen bekend dat je een goed gevoel krijgt van lichaamsbeweging. Maar waarom?

Dat komt door bepaalde stofjes die vrijkomen in je lichaam wanneer je beweegt, genaamd: Endorfine, Dopamine en Serotonine. Deze stofjes staan erom bekend dat ze ons een prettig gevoel geven.

Sommige mensen kiezen voor de korte termijn oplossing als het gaat over het vrijlaten van deze stoffen, door bijvoorbeeld aan de drugs te gaan. Maar ik kan je een ding verzekeren: de volgende dag ben je dan alles behalve gelukkig!

Tot meer in staat zijn

Het lichaam is een soort machine, en om een machine draaiende te houden heb je de juiste brandstof nodig. Sterker nog, met de verkeerde brandstof is de machine sneller 'op'.

Zo werkt het ook met je lichaam. Wanneer je een dag lang alleen maar junkfood eet en op de bank hangt merk je dat je de volgende dag volledig uitgeteld bent. In tegenstelling tot wanneer je een goeie workout doet en je lichaam aanvult met goede voeding.

De juiste voeding zorgt voor het binnenkrijgen van stoffen waar je lichaam op kan bouwen. Slechte voeding verdwijnt uiteindelijk in de grote witte pot het riool in. Lichaamsbeweging houd ons soepel en sterk. Bankhangen maakt ons stijf en zwak.

Begrijp me niet verkeerd! Ook wij hangen na een flinke workout lekker onderuit, maar dan met een smoothie in plaats van een blikje energydrink. En uitrusten is iets anders dan luieren. Dat spreekt voor zich.

Fit zijn is te zien

In een wereld waarin veel mensen bezig zijn met hoe ze eruit zien, de wereld waarin we leven bijvoorbeeld, heeft fit zijn nog een bijkomend voordeel. Niet alleen draagt het bij aan een beter gevoel, maar ook ons uiterlijk kan erdoor verbeteren/veranderen.

Natuurlijk is het de binnenkant die telt. Toch is het fijn om aan de andere kant van de spiegel een reflectie te zien van een gezond mens. Voldoende slaap is bijvoorbeeld belangrijk voor een frisse uitstraling, anders krijgen we wallen.

Als je te kampen hebt met acné kan dat, naast de puberteit, ook zeer zeker komen door slechte voeding. En wanneer we online een leuke outfit zien die we helaas niet bestellen vanwege overgewicht zouden we graag willen dat we wat vaker naar de sportschool waren geweest.

Fit zijn voel je niet alleen aan de binnenkant, maar je ziet het ook aan de buitenkant.

Ik ben al jaren niet ziek geweest!

Geloof het of niet, maar dit is een veelvoorkomende opmerking onder sporters en mensen die de juiste voeding consumeren. Om te weten welke voeding bijdraagt aan een gezond leven adviseren wij om deze blog in de gaten te houden, maar we verklappen wel alvast dat ziek zijn helemaal niet zo vanzelfsprekend hoeft te zijn!

Ook jij kan ervoor zorgen dat wanneer iedereen op bed ligt met een snotneus je gewoon lekker de deur uit kan, zo fit als een hoentje!

En zo zijn er nog veel meer voordelen!

Dus voor gratis informatie, tips en advies over een fitte leefstijl: stay tuned!


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.